School‎ > ‎

SPL Ot en Sien

Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL)


Peuterspeelzaal Ot en Sien
De Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) is vorig jaar begonnen onder de naam ‘Ot en Sien’ een peuterspeelzaal op locatie Broekplein. Vanaf september kunnen peuters van twee tot vier jaar hier op maandag, dinsdag en donderdag van 8.45 tot 11.45 uur terecht. 

Een peuterspeelzaal van SPL is een veilige, vertrouwde omgeving waar peuters leeftijdgenootjes kunnen ontmoeten en (samen) spelen. De twee leidsters op de groep zorgen voor een vast dagprogramma en houden de ontwikkeling van ieder kind goed in de gaten. Waar nodig begeleiden en stimuleren ze de kinderen, zodat ze het beste uit zichzelf halen en alvast goed zijn voorbereid op de basisschool.

Engels
Bijzonder aan Ot en Sien is, dat peuters spelenderwijs de Engelse taal kunnen kunnen leren. Ot en Sien werkt met het peuterprogramma 'Benny's playground'. Op basisschool Het Kompas werkt men met het vervolg hierop: 'Early Bird'.

‘Hello, how are you’, vraagt de pop bij de leidster op schoot. ’I’m fine’, antwoorden de peuters. De Engelse pop Tom, speelt met de kinderen. Samen zingen ze Engelse liedjes en voeren ze eenvoudige Engelse gesprekjes. Kinderen zijn op jonge leeftijd heel taalgevoelig en ze pakken een tweede taal 
daarom veel sneller op. Daarvan hebben ze de rest van hun schoolcarrière profijt! Engels is overigens niet verplicht. 

Aanmelden
Kinderen vanaf twee jaar kunnen worden aangemeld voor de peuterspeelzaal van Ot en Sien via de website van SPL www.splopvang.nl. U kunt ook bellen of mailen naar de afdeling Klantenservice 088 3043043 (tussen 9:00 en 12:30 uur), klantenservice@splopvang.nl. We starten na de zomervakantie