School‎ > ‎

Computer / Mediawijsheid

ICT werkt met Google apps for Education

De Zijlwijkschool gebruikt de software van Google for Education. Wij worden hierin ondersteund door Cloudewise. Cloudwise biedt oplossingen, waarmee iedereen gebruik maakt van moderne, interactieve onderwijsmiddelen op de manier die hem of haar past. COOL, het online onderwijsplatform is gebaseerd op het wereldwijd veelgebruikte Google for Education, heeft een eenvoudige infrastructuur en zorgt voor gemak. Gemak in gebruik en gemak op gebied van beheer.
Voor meer informatie kijkt u op www.cloudwise.nl

Wat betekent dit voor uw kind?
Alle kinderen werken in de COOL omgeving (Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform). Zij krijgen allemaal een Google apps for Education account. Google Apps for Education is een pakket met tools, waarmee kinderen (digitaal) samen kunnen werken.
Het voordeel van de Educatie versie t.o.v. een particulier Gmail-adres is dat:

de school eigenaar is van de gegevens, niet Google;
    - het op elk apparaat te gebruiken is; dus ook thuis
    - er geen reclame is;
    - ieder account de beschikking heeft over 10 TB opslagruimte.

Voor de kinderen vanaf groep 5 zullen applicaties als Gmail en Google Drive (opslagruimte voor documenten) beschikbaar gesteld worden.

Het gebruik van de e-mail applicatie wordt uiteraard besproken in de klas.
De Google Drive zorgt ervoor dat kinderen online alles kunnen opslaan, documenten kunnen organiseren en archiveren, documenten gemakkelijk terug kunnen vinden en er samen gewerkt kan worden door documenten te delen.
De COOL omgeving is via een afgeschermd portaal bereikbaar. Binnen dit beveiligde portaal zijn alle Apps en educatieve software via tegels toegankelijk voor de kinderen.

Het wachtwoord van het Google account is bij de leerkracht van uw zoon/dochter bekend en hij/zij kan dit ten alle tijden wijzigen.