Lessen‎ > ‎

Atelieronderwijs

Ieder kind is uniek en elk talent telt!

Atelier onderwijs.mp4

Atelieronderwijs is meer dan alleen het aanboren en benutten van creativiteit!

In het hedendaagse onderwijs wordt steeds meer belang gehecht aan zelfontplooiing- en verrijking van de leerling.

De aangeboden ateliers komen tegemoet aan factoren als samenwerken, kritisch denkvermogen, creativiteit, ICT vaardigheden, presenteren en reflecteren.

Deze zogenaamde 21th Century Skills dragen bij aan de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en houding van de leerling.

Een sterke basis voor de toekomst.

De ateliers op De Zijlwijkschool bieden de mogelijkheid om groepsoverstijgend te werken. De bovenbouw werkt in een cyclus van drie weken. Deze zijn aan elkaar gekoppeld door:
    Het oplopen in moeilijkheidsgraad.

Variëren in doe-activiteiten met hetzelfde materiaal.
    Uitdiepen van reeds bekende techniek.
    Het werken aan een proces waarbij meerdere technieken en acties ondernomen moeten worden.
    Het kritisch kijken naar eigen prestaties en die van anderen.

In januari 2017 zijn de eerste ateliers van start gegaan.
In de ateliers komen de onderstaande thema's aan bod:
    Filosofie
    Technolab
Programeren     Muziek
    Figuurzage
    Drama
    Mozaïeken

Schilderen op doek
    Crea
    Filosoferen
    Bootcamp
    Libdub

Een atelierperiode wordt afgesloten met een presentatie op een vrijdagmiddag. De datum van de presentatie wordt aan de ouders en in de nieuwsbrief bekend gemaakt.

Kijk, ervaar, beleef en bewonder!

Schooljaar 2017 2018.

Voor de groepen 5 t/m 8 gaat op dinsdagmiddag 24 oktober 2017 de eerste atelier ronde van start!

Tijdens deze periode komen de onderstaande ateliers aan bod:

• EHBO

• Gezamenlijk kunstwerk

• Website maken

• Denktank

• Filosofie

• Schilderen/tekenen

• Zumba, geleid door Josanne van Westrienen (Moeder van Rens 7, Tomas 5 )

• Poppenkast

• Voetbal

• Moot court, georganiseerd door de kinder- en jongerenrechtswinkel te Leiden

Op dinsdag 7 november stellen wij u allen in de gelegenheid een kijkje achter de schermen van De Zijlwijkschool  te nemen. U bent van harte uitgenodigd om tussen 13. 45 uur tot 15.00 uur deze kijkmiddag / presentatiemiddag bij te wonen. Noteer deze datum vast in uw agenda! Wij hopen op uw komst. Natuurlijk zijn naast ouders, opa’s en oma’s, buren en andere geïnteresseerden, meer dan welkom.

Kijk, ervaar, beleef en bewonder!

miranda.bavelaar@zijlwijkschool.nl marja.groen@zijlwijkschool.nl en irma.vanderploeg@zijlwijkschool.nl.

Wij kijken wederom uit naar een bevlogen en leerzaam 2017/2018!