Groepen‎ > ‎Groep 8‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 8‎ > ‎Nieuws groep 8‎ > ‎

Vrijdag 13 oktober

Geplaatst 9 okt. 2017 23:55 door Marleen Marijt-Louwrier   [ 9 okt. 2017 23:57 bijgewerkt ]

Beste ouders en kinderen.Afbeeldingsresultaat voor binnenhof

Volgende week vrijdag 13 oktober is het zover. We gaan een dagje naar Madurodam en het Binnenhof.

De dag begint op miniatuurformaat in Madurodam en gaat op het echte grote Binnenhof verder. Uiteraard maakt een bezoek aan de Tweede Kamer ook deel uit van het programma. Elke klas wordt begeleid door een enthousiaste en betrokken begeleider.

Er is een programma van 9.30-13.30 uur.

Het programma in het kort:

• Democracity: een educatief rollenspel waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden.

• Rondkijken in Madurodam

• Spelen educatief digitaal spel Kindermiljoenennota; hoe zouden uw leerlingen het geld uit de Rijksbegroting verdelen?

• Bezoek aan het echte Binnenhof

• Rondleiding door de echte Tweede Kamer

Het programma start in Madurodam, George Maduroplein 1 Den Haag, en eindigt op het Binnenhof in Den Haag.

Vervoer

Met de auto kunnen we gratis parkeren bij Madurodam. Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag. Omdat we met zeven auto’s gaan, is het handiger om niet allen achter elkaar te rijden. We zien elkaar op het parkeerterrein bij Madurodam.

We nemen bij Madurodam de tijd om even te lunchen. Neem dus lunchpakket e.d. mee.

Na Madurodam zullen we naar het Binnenhof rijden naar  garage het Parking Centrum Plein . Dat is vlakbij het Binnenhof. We zien elkaar boven op het Plein.  Vervoerskosten en kosten voor parkeren in het centrum van Den Haag krijgt u van juf Marleen.

Let op!

Er mogen maximaal 3 begeleiders/ouders mee de Tweede Kamer in. Ouders/begeleiders die niet meegaan, kunnen gratis de Ferry Mingelen audiotour meekrijgen bij de balie in ons bezoekerscentrum. Wij vragen u daarbij om een borg achter te laten van € 50,- Met de audiotour maakt u al wandelend met een koptelefoon een rondje langs vijftien plekken op en rond het Binnenhof, waaronder de Hofvijver, de Eerste en Tweede Kamer, het Torentje van de minister–president en natuurlijk perscentrum Nieuwspoort.

Bij iedere locatie hoort u Ferry Mingelen via de koptelefoon iets over de geschiedenis of de politieke betekenis van deze plek vertellen en voegt hij daar ook een persoonlijk verhaal aan toe. Zo leert u politiek Den Haag kennen door de ogen van een ervaringsdeskundige.

Indeling van de auto’s: Vertrek 8.30 uur!!!!

1 Hettie *

Chloé, Nikki, Britt, Alisha