Groepen‎ > ‎Groep 8‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 8‎ > ‎Nieuws groep 8‎ > ‎

Dagje Binnenhof en Madurodam

Geplaatst 6 sep. 2017 06:49 door Marleen Marijt-Louwrier   [ 7 sep. 2017 23:41 bijgewerkt ]

Basisschool bezoek Binnenhof

Met groep 7 en 8 gaan we een dag naar het Binnenhof én Madurodam. Op aantrekkelijke en laagdrempelige wijze leren de leerlingen over de Nederlandse politiek.

Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van het programma.

De dag begint op miniatuurformaat in Madurodam en gaat op het echte grote Binnenhof verder. Uiteraard maakt een bezoek aan de Tweede Kamer ook deel uit van het programma. Elke klas wordt begeleid door een enthousiaste en betrokken begeleider.

Het programma  is van 9.30-13.30 uur.

Het programma in het kort:

Basisschool Madurodam

• Democracity: een educatief rollenspel waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden.

• Rondkijken in Madurodam

• Spelen educatief digitaal spel Kindermiljoenennota; hoe zouden uw leerlingen het geld uit de Rijksbegroting verdelen?

• Bezoek aan het echte Binnenhof

• Rondleiding door de echte Tweede Kamer

Het programma start in Madurodam, George Maduroplein 1 Den Haag, en eindigt op het Binnenhof in Den Haag.

We parkeren op de parkeerplaats van Madurodam. Van onze begeleider van het programma krijgen we gratis uitrij-kaarten.

Voor het bezoek aan het Binnenhof kunt u het best parkeren in de parkeergarage van het stadhuis gelegen aan het Spui, dat is ongeveer 5 minuten lopen van ProDemos. Voor meer mogelijkheden verwijzen wij u graag naar:

U heeft ongeveer 35 minuten de tijd om van Madurodam naar het Bezoekerscentrum van ProDemos te komen. Dit moet voldoende zijn, maar kan krap zijn als er erg veel verkeer is. De vertrektijd vanuit Madurodam is 11.55 uur.

Groep 8 heeft 27 leerlingen

Totaal 7 auto’s.

Kosten 5 euro per leerling ( 27x €5 = €135 : 7 auto’s= €20 vergoeding per auto)

Vertrek Zijlwijk:                   8:30 uur