Groepen‎ > ‎Groep 8‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 8‎ > ‎Nieuws groep 8‎ > ‎

Ateliers ronde 2

Geplaatst 25 jan. 2018 05:24 door Marleen Marijt-Louwrier   [ 19 feb. 2018 06:42 bijgewerkt door Kate Brewer ]

Atelieronderwijs

Na een succesvolle atelierronde te hebben afgesloten in november 2017, breekt nu bijna ronde 2 alweer aan!

Aangezien de moeilijkheidsgraad oploopt en wij het mondiale burgerschap sterker onder

de aandacht willen brengen, zullen deze vakateliers allemaal Engels georiënteerd zijn.

Het doel van mondiaal burgerschap is onder meer:

• de kinderen een oriëntatie bieden op de samenleving en de wereld om hen heen: dichtbij, veraf, toen en nu.

• de kinderen voorbereiden op integreren en actief deelnemen aan de samenleving.

• de kinderen leren om te gaan met een regenboog aan verschillen: in de klas, in de buurt, in het land en in de wereld.

Op vrijdagmiddag 9 februari gaat de eerste atelier ronde van start.

Tijdens deze periode komen de onderstaande ateliers aan bod:

• Journalism

• Move

• Technolab

• Creative lessons and High Tea

• Kings and Queens

• Inventors

• Explorers (Columbus)

De leerlingen die deelnemen aan de workshop ‘Creative lessons and High Tea’, zullen op 9 maart hun kookkunsten verfijnen en vervolgens demonstreren en opdienen. Juf Marja zou heel graag tijdens deze middag, vanaf 14.00 uur, de assistentie van 3 ouders hebben.

Om voldoende ‘bites and drinks’ aan te kunnen bieden, zijn wij ook op zoek naar ouders die thuis de uitdaging van het kokkerellen op Engelse sfeer aan willen gaan, te denken valt aan cupcakes of een grote cake die de kinderen vervolgens op school kunnen decoreren. Deze kunt u vanaf 13.45 uur afleveren op school.

In december 2017 heeft De Zijlwijkschool van Fonds1818 een subsidie ontvangen omtrent het opzetten van ‘The Zijlwijk Times’. Het atelier ‘Journalism’ bereidt de kinderen voor een interview af te nemen aan genodigde gasten die een maatschappelijk belang vertegenwoordigen in de omringende buurt. Na afloop van dit interview zal het merendeel van deze personen ons vergezellen tijdens de High Tea.

Op vrijdag 9 maart stellen wij u uiteraard weer in de gelegenheid een kijkje te nemen in de keuken van De Zijlwijkschool.

U bent van harte uitgenodigd om tussen 14.15 uur tot 15.00 uur deze kijkmiddag bij te wonen. Aansluitend kunt u genieten van de heerlijke, verzorgde High Tea!

Noteer deze datum vast in uw agenda! Wij hopen op uw komst!

See, experience, enjoy and admire!

Voor meer informatie of aanmelden voor de High Tea, kunt u zich wenden tot Marja Groen. Vermeld hierbij of u thuis wat maakt of op school wilt helpen.

marja.groen@zijlwijkschool.nl

miranda.bavelaar@zijlwijkschool.nl