Groepen‎ > ‎Groep 7‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 7‎ > ‎Nieuws groep 7‎ > ‎

Geplaatst 11 sep. 2017 11:58 door Kate Brewer

Dagje Binnenhof en Madurodam voor basisscholen

Basisschool bezoek Binnenhof

Met groep 7 en 8 gaan we een dag naar het Binnenhof én Madurodam. Op aantrekkelijke en laagdrempelige wijze leren de leerlingen over de Nederlandse politiek.

Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van het programma.

De dag begint op miniatuurformaat in Madurodam en gaat op het echte grote Binnenhof verder. Uiteraard maakt een bezoek aan de Tweede Kamer ook deel uit van het programma. Elke klas wordt begeleid door een enthousiaste en betrokken begeleider.

Het programma  is van 9.30-13.30 uur.

Het programma in het kort:

Basisschool Madurodam

• Democracity: een educatief rollenspel waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden.

• Rondkijken in Madurodam

• Spelen educatief digitaal spel Kindermiljoenennota; hoe zouden uw leerlingen het geld uit de Rijksbegroting verdelen?

• Bezoek aan het echte Binnenhof

• Rondleiding door de echte Tweede Kamer

Het programma start in Madurodam, George Maduroplein 1 Den Haag, en eindigt op het Binnenhof in Den Haag.