Groepen‎ > ‎Groep 7/8‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 7/8‎ > ‎Nieuws groep 7/8‎ > ‎

Week van de Mediawijsheid

Geplaatst 13 nov. 2017 01:00 door Brigitte Pikaar

Vrijdag 17 november starten de groepen 7 en 8  met de Media Masters 2017.

De MediaMasters Game is een gratis, crossmediaal spel voor in de klas en thuis. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De Game is een onderdeel van MediaMasters 2017/2018 en wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 17 t/m 24 november 2017.

Doelstellingen MediaMasters voor leerlingen:

• Kritisch leren kijken naar media en snappen hoe deze werken (analyse)

• Het effect (bedoeld of onbedoeld) van media ervaren en begrijpen (bewustzijn)

• Inzicht krijgen in hun eigen mediagedrag (privacy en respect)

• Praten over media, thuis en in de klas (dialoog)

Spelverloop

In totaal zijn er vijf speldagen. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarna gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met zogeheten MediaMissies. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema's op het gebied van mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, reclame, virtual reality, vloggen, gamen en online gedrag.

Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klassen met de hoogste scores winnen een mooie prijs.