Groepen‎ > ‎Groep 7/8‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 7/8‎ > ‎Nieuws groep 7/8‎ > ‎

Japan in Leiden

Geplaatst 25 jan. 2018 04:33 door Marleen Marijt-Louwrier   [ 25 jan. 2018 04:33 bijgewerkt ]

De komende maanden staat in de groepen 7 en 8 Japan centraal.

In samenwerking met de Jeugdtheaterschool gaan wij in tien lessen Japan verkennen en zullen we naar een toneelvoorstelling toewerken.

Alle leerlingen krijgen het lesboekje Japan in Leiden. Dit lesboekje wordt in de klas gelezen en meegenomen naar elke dramales. In het boekje staan de drama lessen in een bepaalde volgorde maar de volgorde die we in de dramalessen gebruiken is anders. Uw kind heeft dit boekje in zijn/haar bezit.

Les 1 Manga’s; Les 2 Robots; Les 3 Bushido; Les 4 Rituelen; Les 5 Status. Voorafgaand elke drama les behandelt de leerkracht het lesonderwerp ook in deze volgorde.

Door dit unieke project beleven de leerlingen verschillende aspecten van de Japanse cultuur. In een les wordt bijvoorbeeld de Japanse theeceremonie behandeld. In de Japanse samenleving speelt respect een grote rol.

In alle lessen van Japan in Leiden wordt gewerkt aan respect hebben voor elkaar.

Met speciale opdrachten leren de leerlingen in deze lessenserie rekening te houden met elkaar en meer respect voor elkaar te krijgen.

Op alle donderdagen ( tot 6 april) vinden deze lessen op school plaats.

Op donderdag 5 april is de generale repetitie en op vrijdag 6 april zal voor elke groep een voorstelling zijn.