Groepen‎ > ‎Groep 4b‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 4b‎ > ‎Nieuws groep 4b‎ > ‎

Roboschool!

Geplaatst 30 aug. 2017 12:04 door Annelies Lommers
Beste ouders,

Vanmorgen hebben wij een zeer leuke studieochtend / cursus gehad van Roboschool. De Zijlwijkschool is uitgekozen om samen met 5 andere scholen dit schooljaar van groep 1 t/m 8 een pilot 'programmeren' te draaien. Er zijn 6 verschillende robots. In groep 4 is het de bedoeling dat de kinderen 5 tot 6 weken aan de slag gaan met de robot 'Probot' (Probot filmpje dit is een (Engelstalig) filmpje waardoor u een beeld krijgt van de robot).

Er zijn in totaal 6 Probots aanwezig op lokatie Schaduwpad voor beide groepen 4. Op maandag- en donderdagmiddag is groep 4B aan de beurt. De kinderen werken in tweetallen (en een enkel drietal) met 1 robot. Dit houdt in dat in één middag de hele klas met de robots kan werken; de halve klas heeft dan ongeveer een uur de tijd.
Omdat de robots geluid maken is het praktisch lastig om met de robots in de klas te werken aangezien de andere helft van de groep gewoon aan het werk is. U begrijpt misschien waar dit heen gaat; wij willen vragen of er enthousiaste vaders en moeders (opa's en oma's?) zijn die zin hebben om een hele of halve middag de kinderen te begeleiden.
De kinderen krijgen een opdrachtenboekje en kunnen eigenlijk heel zelfstandig aan de slag. Aangezien het gaat om 'programmeren' om groep 4 niveau, hoeft u zich niet voor te bereiden, u kunt met de kinderen 'mee leren'.

U kunt zich via de mail opgeven of via het clipboard in de klas.
Wilt u aangeven of u van 13.15 - 14.15u., van 14.15-15.15u. of de hele middag wilt komen helpen?
Het gaat om de volgende middagen:
28 aug + 31 sept (let op: dit is al de tweede schoolweek!)
4 + 7 sept
11 + 14 sept
18 + 21 sept
25 + 28 sept

Wij hopen op veel aanmeldingen!
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,