Groepen‎ > ‎Groep 3a‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 3a‎ > ‎Nieuws groep 3a‎ > ‎

Project techniek... er valt veel te ontdekken!

Geplaatst 19 mei 2018 01:04 door Marion van der Veen   [ 20 mei 2018 04:09 bijgewerkt ]
Tijdens ons schoolproject "techniek" zijn we in groep 3a bezig met activiteiten rondom "magneten" en "bouwen en construeren". We ontdekken zelf veel door te experimenteren met diverse materialen en spelletjes. Ook helpen de uitzendingen van "Huisje, Boompje, Beestje" om het één en ander te weten te komen over deze onderwerpen.
We hebben een klein kistje met allerlei verschillende soorten sluitingen, het openen van dat kistje is een hele klus! Eenmaal open, stoppen we een geheime boodschap in het kistje en vervolgens moet een volgend kind proberen het kistje open te krijgen om de boodschap te lezen, dat is natuurlijk leuk en spannend!
Met magneetballen en staafjes maken we de leukste vormen maar...lastig is het wel hoor want magneten maken het ons niet altijd makkelijk! Enne... welke materialen zijn eigenlijk allemaal magnetisch?
We bouwen een stevig muurtje met echte steentjes, nog best ingewikkeld hoor! Wel eens iets gemaakt met stokjes en knijpers, of een ballon laten vliegen terwijl de lucht eruit gaat, wij kunnen het hoor! Natuurlijk gaan we ook een robot knutselen, ouders hebben veel materiaal voor ons verzameld en daar zijn we heel erg blij mee!
Kortom, veel te ontdekken in groep 3a tijdens deze weken!
Comments