Groepen‎ > ‎Groep 3a‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 3a‎ > ‎

Nieuws groep 3a


Project techniek... er valt veel te ontdekken!

Geplaatst 19 mei 2018 01:04 door Marion van der Veen   [ 20 mei 2018 04:09 bijgewerkt ]

Tijdens ons schoolproject "techniek" zijn we in groep 3a bezig met activiteiten rondom "magneten" en "bouwen en construeren". We ontdekken zelf veel door te experimenteren met diverse materialen en spelletjes. Ook helpen de uitzendingen van "Huisje, Boompje, Beestje" om het één en ander te weten te komen over deze onderwerpen.
We hebben een klein kistje met allerlei verschillende soorten sluitingen, het openen van dat kistje is een hele klus! Eenmaal open, stoppen we een geheime boodschap in het kistje en vervolgens moet een volgend kind proberen het kistje open te krijgen om de boodschap te lezen, dat is natuurlijk leuk en spannend!
Met magneetballen en staafjes maken we de leukste vormen maar...lastig is het wel hoor want magneten maken het ons niet altijd makkelijk! Enne... welke materialen zijn eigenlijk allemaal magnetisch?
We bouwen een stevig muurtje met echte steentjes, nog best ingewikkeld hoor! Wel eens iets gemaakt met stokjes en knijpers, of een ballon laten vliegen terwijl de lucht eruit gaat, wij kunnen het hoor! Natuurlijk gaan we ook een robot knutselen, ouders hebben veel materiaal voor ons verzameld en daar zijn we heel erg blij mee!
Kortom, veel te ontdekken in groep 3a tijdens deze weken!

Borre ons leesvriendje...

Geplaatst 3 feb. 2018 00:57 door Marion van der Veen

Borre is ons leesvriendje. Hij logeert elke dag bij iemand anders van de groep. Door middel van een spel op basis van "wie is het?" wordt bepaald waar Borre gaat logeren. Er wordt natuurlijk tijdens de logeerpartij goed voor hem gezorgd. Borre wordt verwend met zijn lievelingseten, slaapt onder een lekker warm dekentje maar voorgelezen worden is wat hij het allerleukst vindt.
De wand in de groep hangt inmiddels vol met foto's van Borre met de kinderen waar hij heeft gelogeerd. Maar groep 3 zou groep 3 niet zijn als er naast het stimuleren van lezen ook veel wordt geschreven. In deze periode logeert Borre opnieuw en schrijft elk kind een kort verhaaltje in het logeerschrift. Natuurlijk zijn we de volgende dag in de groep allemaal nieuwsgierig naar het logeerverhaal.

Kerst 2017

Geplaatst 9 dec. 2017 09:11 door Marion van der Veen

Ohhhh wat mooi... riep één van de kinderen na de metamorfose van het Sinterklaasthema naar de Kerstsfeer in de groep. We werken samen toe naar Kerst. Adventskaarsjes en een stil makend lied. Op donderdag 21 december vieren we Kerst door het maken van een wandeling in de avond door de Merenwijk, waarbij de kinderen van groep 7 op diverse plaatsen het Kerstverhaal uitbeelden. We oefenen daarvoor de liedjes en maken een mooie lampion. Sterren zullen ons de weg wijzen in de wandeling en natuurlijk gaan vaders en moeders ook mee! Wij verheugen ons erop! Natuurlijk.... we gaan ook nog een heerlijk kerstontbijt eten op school, gezellig samen! Daarna.... vakantie!

Ohhh, kom er eens kijken....

Geplaatst 25 nov. 2017 23:42 door Marion van der Veen

Tja... het zal je maar gebeuren dat de pakjes van de stoomboot vallen en inpakpapier opraakt in het pietenhuis. Nou geen probleem hoor... dan maken we gewoon zelf inpakpapier in de groep. We helpen sint en pieten op allerlei manieren dit jaar. Het grote boek leeg omdat het in het water heeft gelegen... wij vullen het boek voor u hoor sint!
We rekenen door te sjoelen met pepernoten, maken een pepernotenfabriek, het lijkt wel een splitsmachine, heel handig bij rekenen! Op een plattegrond die we zelf maken van de groep helpen we de pieten met het verstoppen van pepernoten. Kortom, een heerlijke tijd om mee te maken in groep 3a!

Volop herfst!

Geplaatst 11 nov. 2017 00:28 door Marion van der Veen

In groep 3a is het herfst! Een hoek vol met herfstproducten waar de kinderen allerlei materialen kunnen wegen, tellen, vergelijken enz. Wist u dat we een mand hebben met wel 166 kastanjes? Maar ja.... hoe kun je 166 kastanjes nou 'handig' tellen ??
Natuurlijk leren we ook over paddenstoelen, winterslaap, vogeltrek, bomen die veranderen en zaadjes in de wind.

3 oktober... Feest!

Geplaatst 23 sep. 2017 03:57 door Marion van der Veen

De voorbereidingen zijn in volle gang voor 3 oktober 'Leids ontzet'. De groep is versierd met de Leidse vlag, rood- witte vlaggetjes en de kinderen hebben kraampjes van de kermis geknutseld. Onze geverfde kermislolly's... daar maken we een echt kunstwerk van! We vieren het feest op maandag 2 oktober. Samen met de kinderen uit de groepen 3 en 4 wordt een spelletjes/knutsel/bouw circuit gedaan en zelfs de gymzaal wordt omgetoverd tot een heuse kermis. Fijn dat er wederom ouders zijn die ons tijdens die ochtend willen helpen! Natuurlijk horen we allemaal het verhaal van het Leids ontzet én ... eten we natuurlijk hutspot! Daarna heerlijk het Leidse feest meevieren op 3 oktober, want wij zijn vrij die dag!

We zijn begonnen!

Geplaatst 26 aug. 2017 06:01 door Marion van der Veen

Na een heerlijke vakantie zijn alle kinderen afgelopen maandag weer gestart op school. Groep 3 is natuurlijk extra spannend en op de vraag :"Wat wil je leren in groep 3?", valt het antwoord eenvoudig te raden... lezen, rekenen en schrijven natuurlijk! Wat een heerlijk enthousiast stel en wat hebben we na één week al veel geleerd! Naast de "gewone" lesdagen zijn er komende maand ook veel extra activiteiten. Sportdag, schoolreis, werken met de Ozobot (programmeren met de Ozobot, een heuse robot)! Tevens krijgen we les over zwerfafval en gaan we samen aan de slag om de omgeving van de school netjes te houden de komende periode. Wij hebben er zin in....!

Groep 3a

Geplaatst 21 aug. 2017 13:02 door Web Beheer   [ 21 aug. 2017 13:02 bijgewerkt ]

Binnenkort komt hier meer nieuws

1-8 of 8