Groepen‎ > ‎Groep 2b‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 2‎ > ‎Nieuws groep 2b‎ > ‎

Drijven en zinken

Geplaatst 6 jun. 2018 05:35 door Karen Van den Broek
Tijdens de projectweken is de klas van 2b omgetoverd tot een heuse onderwaterwereld! Naast een bezoek van technolab hebben wij ons deze week ook bezig gehouden met techniek en namelijk wel de kracht van water: drijven en zinken.

Klassikaal hebben wij gekeken naar verschillende voorwerpen en wat er gebeurt wanneer deze in het water belanden. Blijft het drijven of zinkt het naar de bodem? Hoe komt het dat iets drijft of zinkt? Heeft het alleen met de vorm of het gewicht te maken, of ook nog met andere dingen?

Tijdens het werken en spelen hebben de kinderen nog heerlijk zelf kunnen experimenteren met voorwerpen uit onze klas en water. Aluminium blijft drijven, maar ook zinkt het in sommige vormen. De kinderen hebben zich uitgeleefd met verschillende vormen vouwen en plonzen maar!