Groepen‎ > ‎Groep 2b‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 2‎ > ‎

Nieuws groep 2b

Maandsluiting 29 juni

Geplaatst 15 jun. 2018 02:12 door Karen Van den Broek

De kinderen zijn al druk bezig met het oefenen van de maandsluiting en het maken van het decor niet te vergeten!

Staat hij al in uw agenda? Vrijdag 29 juni, 14.45 uur.
Wij hopen uw allen te zien!

Drijven en zinken

Geplaatst 6 jun. 2018 05:35 door Karen Van den Broek

Tijdens de projectweken is de klas van 2b omgetoverd tot een heuse onderwaterwereld! Naast een bezoek van technolab hebben wij ons deze week ook bezig gehouden met techniek en namelijk wel de kracht van water: drijven en zinken.

Klassikaal hebben wij gekeken naar verschillende voorwerpen en wat er gebeurt wanneer deze in het water belanden. Blijft het drijven of zinkt het naar de bodem? Hoe komt het dat iets drijft of zinkt? Heeft het alleen met de vorm of het gewicht te maken, of ook nog met andere dingen?

Tijdens het werken en spelen hebben de kinderen nog heerlijk zelf kunnen experimenteren met voorwerpen uit onze klas en water. Aluminium blijft drijven, maar ook zinkt het in sommige vormen. De kinderen hebben zich uitgeleefd met verschillende vormen vouwen en plonzen maar!

Koningsviering in de klas

Geplaatst 17 mei 2018 07:48 door Karen Van den Broek   [ 17 mei 2018 07:55 bijgewerkt ]

Op de donderdag voor de vakantie was het bij ons feest in de klas! De kinderen waren mooi gekleed in oranje, rood, wit, blauw. En zelfs hebben wij stiekem onze haren oranje gespoten!
Na een gezamenlijke, muzikale opening van de middag op het plein hebben de kinderen een Koningsketting gemaakt en opgegeten onder het genot van een glaasje limo.
Vanwege het heerlijke weer hebben wij daarna nog lekker buiten gespeeld en als afsluiting een Koningsfilm gekeken. Het was een gezellige middag!

Wij hopen dat iedereen een hele gezellige Koningsdag en een hele fijne vakantie heeft gehad.

Zandbak

Geplaatst 17 mei 2018 07:38 door Karen Van den Broek

Voor de vakantie hebben wij al kunnen genieten van heerlijk weer. Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om lekker in de zandbak te graven en bouwen.
Wij hopen op nog veel van deze mooie dagen!

Juffendag

Geplaatst 25 apr. 2018 05:14 door Karen Van den Broek

Vandaag hadden de kinderen van onze groep samen met groep 2a juffendag. Dit werd groots gevierd in de Bubble Jungle!
Van klimmen en klauteren tot de pinguïnrace, van skelters rijden tot trampoline springen, het was een heerlijke ochtend voor de kinderen.

Naast de juffen was ook Duke jarig vandaag, dubbel feest! Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Nogmaals hartelijk dank voor alle mooie cadeaus. Wij kunnen de kinderen weer prachtige boeken voorlezen in de klas.

Dansles

Geplaatst 25 apr. 2018 04:54 door Karen Van den Broek

Op donderdag 19 april hadden de kinderen een dansles van juf Yara, de dansdocent van Gymsport Leiden.
Ondanks het hele warme weer hebben de kinderen super goed meegedaan! De kinderen hebben gedanst op Fitlala, de stop- en hoepeldans gedaan. En nog een dansje geleerd op een jongens- en meidenlied!

Aan het einde van de les waren vooral de heren erg moe geworden!

Paasontbijt

Geplaatst 4 apr. 2018 03:46 door Karen Van den Broek

Op donderdag 29 maart hadden wij de Paasviering op school. We zijn de dag gestart met een heerlijk Paasontbijt. De tafel zag er erg gezellig uit met de zelfgemaakte placemats, eierdopjes en paasmandjes. De kinderen hebben lekker zitten smullen van de diverse broodjes, eieren én chocolade eitjes!
Na het ontbijt zijn de kinderen lekker even wezen uitwaaien. Waarna wij in de klas het Paasverhaal hebben gelezen en wat leuke Paas- en lenteliedjes hebben gezongen.

Het was een gezellige dag waarop de kinderen ook nog lekker met hun eigen speelgoed hebben gespeeld. Wij hopen dat iedereen een heel fijn Paasweekend heeft gehad!

Rekenen met paaseieren

Geplaatst 24 mrt. 2018 04:36 door Karen Van den Broek

Deze week zijn de kinderen druk aan de slag geweest met het tellen, schatten en wegen van paaseieren. Er zijn veel mooie rekenbegrippen gebruikt zoals: zwaar, licht, meer, minder, evenveel. Ook kan je hele mooie patronen leggen met verschillende kleuren eitjes!

De dag was helemaal compleet toen de kinderen lekker een paaseitje mochten snoepen!

Kinderboerderij

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:57 door Karen Van den Broek   [ 14 mrt. 2018 07:59 bijgewerkt ]

Op dinsdag 13 maart was het tweede bezoek aan de kinderboerderij dit schooljaar. Gelukkig is de klas heen en terug droog overgekomen.
Er waren allemaal jonge dieren om te zien en om te aaien. De kinderen mochten kuikentjes vasthouden en bij de konijnen in de afgeschermde ruimte. Er waren lammetjes en jonge geitjes en via een webcam konden de ooievaars gevolgd worden.
De kinderen hebben het weer heel leuk gehad en veel gezien.

NL doet

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:39 door Karen Van den Broek

Op vrijdag 9 maart was het weer tijd voor NL doet. Een dag waarop duizend organisaties zich inzetten om vrijwilligerswerk te doen. Zo ook op de Zijlwijkschool!
Het Kleuter,- en grote plein werden aangepakt. Zodra de kinderen bij het buitenspelen de mensen aan het werk zag, staken zij gelijk hun handen uit hun mouwen. Wat zijn we trots op onze groepen twee!

1-10 of 24