Groepen‎ > ‎Groep 2a‎ > ‎Nieuwsoverzicht groep 2a‎ > ‎

Nieuws groep 2a

Bezoek aan de kinderboerderij

Geplaatst 14 mrt. 2018 06:37 door Henriette Christiaanse

De kinderen hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij.
Wat zijn er al een hoop nieuwe dieren weer geboren en wat zijn ze lief!
Het was weer erg leuk, bedankt voor het bezoek.

NL doet

Geplaatst 14 mrt. 2018 06:12 door Henriette Christiaanse

De groepen 2 hebben vandaag geholpen met NL doet.
Wat is er hard gewerkt en het resultaat mag er weer zijn!

Nationale voorleesdagen

Geplaatst 28 jan. 2018 23:18 door Henriette Christiaanse

De nationale voorleesdagen zijn weer van start gegaan. Tijdens deze dagen kunnen er opa's, oma's, vaders en moeders komen voorlezen in de klas.
Wat is dat een feest als er iemand gezellig komt voorlezen in de klas!

Dieren in de stal!

Geplaatst 28 jan. 2018 23:14 door Henriette Christiaanse   [ 28 jan. 2018 23:15 bijgewerkt ]

Afgelopen woensdag hebben wij een excursie op de kinderboerderij gehad: Dieren in de stal.
In kleine groepjes zijn wij op onderzoek gegaan op de boerderij. Bij alle dieren zijn we gaan kijken, voelen en ruiken. Wij hebben weer veel geleerd.

Kabouterpad

Geplaatst 15 nov. 2017 11:55 door Henriette Christiaanse   [ 20 nov. 2017 02:37 bijgewerkt door Jan Westerbeek ]

Vandaag hebben wij het thema herfst afgesloten d.m.v. het kabouterpad te gaan lopen met de klas. In het kabouterbos zijn wij kaboutertjes gaan zoeken. Het was best wel een speurwerk om de kleine kaboutertjes te vinden. Als wij een  kaboutertje gevonden hadden, moesten we een opdracht doen: dezelfde blaadjes zoeken, een noot kraken, rozebotteljam proeven, een bloembolletje planten en nog veel meer. Gelukkig hebben wij het weer mee gehad en was het een leuk uitje met elkaar.

Maandsluiting: herfst

Geplaatst 12 nov. 2017 10:16 door Henriette Christiaanse   [ 15 nov. 2017 04:36 bijgewerkt ]

Elke maand heeft er een groep maandsluiting, dit keer waren wij aan de beurt.
Het thema was natuurlijk herfst. Met elkaar hebben wij heel hard gewerkt om een mooie voorstelling te maken.
Het verhaal heette: Een dag na de storm!
We moesten blaadjes zoeken, bomen maken, paddenstoelen maken en natuurlijk de tekst heel goed uit ons hoofd leren.
Wat was het hard werken met elkaar.
Maar.... we hebben een mooie voorstelling laten zien! Het was best spannend om te doen maar wat waren wij trots op elkaar dat we dit toch maar mooi hebben gedaan!!!

Kinderboekenweek

Geplaatst 12 nov. 2017 10:08 door Henriette Christiaanse   [ 20 nov. 2017 02:57 bijgewerkt ]

Van vrijdag 5 oktober tot en met vrijdag 12 oktober was het Kinderboekenweek op de Zijlwijkschool. Het thema was: Spannend!!!
Met elkaar hebben wij heel veel spannende verhalen gelezen. Ook hebben wij een mooi boek cadeau gekregen, het heet: Lekker nooit niet bang!

Dierendag

Geplaatst 12 nov. 2017 10:03 door Henriette Christiaanse   [ 20 nov. 2017 02:59 bijgewerkt ]

Vandaag was het dierendag. Iedereen mocht zijn lievelingsknuffel meenemen en er iets over vertellen. Elke knuffel mocht een dagje mee de klas in, om te kijken wat wij allemaal doen in groep 2a. Alle knuffels hebben een mooie strik gekregen. Het was een echte beestenboel!
De juf had ook haar hondje meegenomen. Wat lag die de hele dag lekker te slapen op de tafel.

3 oktober viering

Geplaatst 12 nov. 2017 09:59 door Henriette Christiaanse   [ 16 nov. 2017 06:46 bijgewerkt ]

Op maandag 2 oktober was het feest op school.
Op deze dag hebben de kinderen een gymclinic gehad, geluisterd naar het 3 oktober verhaal en natuurlijk heerlijk hutspot gegeten in de klas. Wat hebben de kinderen gesmuld van de hutspot.
Het was een drukke maar vooral gezellige dag.

Mini taptoe

Geplaatst 12 nov. 2017 09:53 door Henriette Christiaanse

Op vrijdag 29 september hebben de kleutergroepen van de Zijlwijkschool de Mini taptoe gelopen. Wat zagen de kinderen er mooi uit. Iedereen was in het rood-wit gekleed. Alle kinderen hadden een 3 oktober muts op en een schudkoker in hun hand. In een mooie rij liepen de kinderen netjes achter een draaiorgel aan richting de Kopermolen, die allemaal gezellige liedjes lied horen. Het was een gezellige wandeling met elkaar. In de Kopermolen werden de kinderen getrakteerd op een echte "Leidse" sleutel die erg lekker was.

1-10 of 14